Wijers tevreden over voortgang snelweg

Nederland loopt volgens minister Wijers niet achter bij de ontwikkeling van de elektronische snelweg. De bewindsman van Economische Zaken is vrij tevreden over de wijze waarop ons bedrijfsleven inspeelt op Internet/intranet.

"Dit staat hoog op iedere agenda," zei Wijers vorige week donderdag tijdens de begrotingsbehandeling van Economische Zaken. Twee jaar geleden toen het kabinet met het Aktieprogramma Elektronische Snelweg kwam, was dat absoluut niet zo, aldus de minister. Hij betoonde zich ook weinig onder de indruk van kritiek uit de Tweede Kamer als zou het programma stagneren.
Van het 'digitaal deltaplan' waarmee de VVD-fractie in de Tweede Kamer de ontwikkelingen wil versnellen, bleek tijdens het debat niet zo veel te zijn overgebleven. Moties om hier fors meer geld voor uit te trekken bleven achterwege. Het bleef bij een gezamenlijk voorstel van PvdA, VVD en D66 om besparingen bij de inning van de kijk- en luistergelden te bestemmen voor de stimulering van de elektronische snelweg. De minister ging wel in op de wens van het VVD-kamerlid Hella Vo�te de overheid meer te laten optreden als 'launching customer'. Als de overheid bij haar aanbestedingen de nieuwste technologieën aanschaft dan stimuleert dat de markt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-10-31T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.