Geen aparte Nederlandse snelweg

De Initiatiefgroep Infrastructuur Elektronische Snelwegen heeft de plannen om een eigen standaard voor de elektronische snelweg te ontwikkelen naar beneden bijgesteld.

Het beter geïnformeerde deel van de commissie waaronder de vertegenwoordigers van KPN, IBM en Lucent (vroeger AT&T), wist al langer dat Html zonder meer de standaard wordt. Maar enkele vertegenwoordigers uit de kabelwereld en uit het bankwezen kwamen pas onlangs tot die slotsom. De kenniskloof tussen de verschillende leden van de initiatiefgroep zou er de oorzaak van zijn dat sommigen lange tijd op het verkeerde spoor zaten. Men gaat nu toch aansluiting zoeken bij internationaal geldende standaarden.
Ex-ING bankier W.E. Scherpenhuijsen Rom concentreert zich met de Initiatiefgroep voornamelijk op het geschikt maken van de kabel voor tweeweg-verkeer. Geprobeerd wordt een standaard te krijgen voor de settopbox, het kastje bij de televisie dat betaal-tv mogelijk maakt. Daarbij wordt aansluiting gezocht bij wat internationaal gangbaar is. Verder is het streven de investeringen van de kabelmaatschappijen zodanig op elkaar af te stemmen dat de infrastructuren meer gelijkenis gaan vertonen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-10-29T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.