Betalen met Visa op Internet

De VSB Bank gaat een beperkt aantal houders van een Visa-creditcard in staat stellen via Internet veilig internationale betalingen te doen. Deze dochter van de Fortis Groep doet mee aan een experiment met een nieuwe norm voor elektronisch betalingsverkeer, 'Secure electronic transactions' (Set).

De proef start in de komende lente. Op Internet wordt nu al met creditcards betaald, maar de kans op fraude is aanwezig. De Set-norm zou aanzienlijk veiliger zijn. De beveiliging is gebaseerd op een versleutelingstechniek van RSA Data Security.
De open Set-standaard die ondersteund wordt door Visa en Mastercard, omvat ondermeer een digitaal certificaat. Daarmee kan worden nagegaan of de werkelijke kaarthouder opdracht tot de transactie heeft gegeven. Behalve VSB doen ook de andere Nederlandse banken een proef met betalen via Internet. De gezamenlijke banken proberen momenteel het I-Pay-betalingssysteem uit. Om in de virtuele winkels te kunnen betalen moet een speciale I-Pay-rekening worden geopend.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-10-30T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.