Gates krijgt eredoctoraat Nijenrode

Dinsdag 5 november is Bill Gates in Nederland. Gates geeft op een aantal plaatsen acte de presénce. Gates is gastspreker op de derde Microsoft Backoffice Convention die op 5 en 6 november in het Haagse Congresgebouw wordt gehouden.

Tussendoor spoedt de Microsoft-topman zich naar een bijeenkomst die het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen organiseert. Tijdens deze bijeenkomst - eveneens in het Congresgebouw - wordt een rapport van de Adviescommissie Committ gepresenteerd over IT, onderwijs en lerarenopleidingen.
Om 16.00 uur wordt hij geacht aanwezig te zijn in de Nederlands Hervormde Kerk in Loenen. Daar krijgt hij ter gelegenheid van het tiende lustrum van de Nijenrode University zijn eredoctoraat uitgereikt. Het doctoraat honoris causa wordt Gates verleend "op grond van zijn inhoudelijke creativiteit op het gebied van de informatietechnologie en in het bijzonder voor zijn grensverleggend ondernemerschap waarmee hij in grote mate heeft b�gedragen tot de globalisering van de IT". Ook heeft Gates, die lid is van de International Advisory Board van Nijenrode, volgens de universiteit een grote rol gespeeld in het toegankelijk maken - democratiseren - van deze technologie. Het eredoctoraat wordt hem uitgereikt door de decaan van de faculteit Bedrijfskunde, professor Arie van de Zwan.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-11-04T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.