Open infrastructuur voor chipkaart

Vrijwel alle markpartijen hebben verregaande afspraken gemaakt met het oog op de toekomstige Open Infrastructuur voor Chipkaarttoepassingen (OIC). Daardoor is de voor de samenleving zo belangrijke infrastructuur een belangrijke stap dichterbij gekomen.

De partijen bij de OIC zijn de banken, PTT Telecom, de ministeries van Economische Zaken en Binnenlandse Zaken en de Consumentenbond, terwijl ook de zorgsector, de detailhandel en het vervoer meedoen. Het Nationaal Chipcard Platform (NCP) speelt bij de totstandkoming van de OIC een essentiële rol en doet er alles aan de betrokkenen op een rij te krijgen.
Het geheel van OIC-afspraken is opvallend breed opgezet. Zo hebben deze betrekking op de techniek, administratieve- en organisatorische zaken, consumenten- en juridische aspecten, en normen op het gebied van privacy, beveiliging en beheer. Door de implementatie van deze afspraken wordt het aanbieden van meerdere diensten via één kaart en de invoering van het gastgebruik van de kaartlezers eenvoudiger. Ten aanzien van de privacy-component heeft het NCP nauw samengewerkt met de Registratiekamer. Onlangs heeft het controle-orgaan van de Wet persoonsregistraties de privacy-gedragscode voor chipkaarten goedgekeurd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-11-04T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.