Conversiecentrum Edon naar Datelnet

De sterk expanderende Datelnet Groep neemt het Conversiecentrum van de energiemaatschappij Edon over. In dit centrum te Assen worden gegevens van leidingen naar elektronische bestanden omgezet.

Dit levert een omzet op van ongeveer 15 miljoen gulden. In Enschede komt er volgend jaar een nieuw centrum bij. Naar verwachting zal de omzet over een jaar of vier de 25 miljoen gulden passeren.
De verkoop door Edon past in het streven van deze energiemaatschappij zich op haar kernactiviteiten te gaan richten. Onlangs werd de automatiseringsdochter Asnade verkocht aan Roccade. Ook Datelnet, uitvoerder van projecten op gebied van data- en telecommunicatie, zit in de conversie. Datelnet is in acht jaar tijd uitgegroeid tot een groep van ongeveer 1000 werknemers. Een succesvol onderdeel is Datelnet Smart Services te Den Bosch. Dit bedrijf richt zich als systeem-integrator op chipcard-projecten. Daarbij worden ook oplossingen geboden voor de veiligheid en versleuteling van gegevens.
Om het volledige pakket aan diensten inclusief de benodigde hard- en software-systeemcomponenten als project aan te kunnen bieden zijn samenwerkingsverbanden geregeld met diverse strategische partners en leveranciers. De gezamenlijke Nederlandse banken die de chipknip uitbrengen, hebben een miljoen kaartlezers in bestelling bij Datelnet.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-11-08T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.