CDA wil snel toezichtorgaan telecom

De CDA-fractie in de Tweede Kamer vindt het hoog tijd worden dat minister Jorritsma (Verkeer en Waterstaat) een onafhankelijk toezichtorgaan instelt voor de telecommunicatie. Het kamerlid Yvonne van Rooy wil op korte termijn hierover uitsluitsel van de minister.

Ook twee regeringspartijen, D66 en PvdA, beginnen ongerust te worden over de trage indiening van het wetsontwerp. Een voorstel van wet heeft al bij de Raad van State gelegen. Maar het hoogste adviesorgaan had de nodige bezwaren. Van Rooy vreest dat de aanvankelijk geraamde invoeringsdatum van 1 januari aanstaande volstrekt onhaalbaar is.
Een van de voornaamste kwesties waarvoor een dergelijk orgaan hoog nodig is, betreft de onderlinge koppeling van concurrerende netwerken (interconnectie). Wanneer Enertel en Telfort straks hun eigen netwerken exploiteren dan moeten ze zeker zijn van een vlekkeloze koppeling met de PTT-netwerken. In de Wet op de Telecommunicatie Voorzieningen (WTV) is bepaald dat KPN verplicht is om aan de nieuwe concessiehouders voorzieningen ter beschikking te stellen die nodig zijn voor de koppeling. Het beoogde orgaan Toezicht Netwerk en Diensten (TND) vervult daarbij de rol van arbiter. Bij conflicten moet deze nieuw op te richten instantie bemiddelend optreden. Ook dient men toe te zien op de naleving van wetten en regelgeving.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-11-05T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.