Veel interesse voor concurrenten PTT

De positie van PTT Telecom staat of valt met de nummerportabiliteit. Haar concurrenten hebben een kans een bres te slaan in het telefonische bolwerk van KPN, als het straks mogelijk wordt van maatschappij te wisselen met behoud van het bestaande telefoonnummer.

Ongeveer 65 procent van de zakelijke gebruikers heeft belangstelling voor een abonnement van een concurrent van PTT Telecom. Dat is beduidend meer dan vorig jaar toen de helft aangaf van telecom-operator te veranderen zodra de keuzemogelijkheid wordt geboden.
Dit blijkt uit een jaarlijks onderzoek van Moret, Ernst & Young naar trends op het gebied van informatietechnologie en telecommunicatie. Ruim de helft van de bedrijven die in principe positief staan tegenover een concurrent van PTT Telecom, geeft de prijs/kwaliteit-verhouding op als reden om een abonnement van de concurrent te overwegen. Voor nog eens 29 procent is de prijs de enige reden om een overstap te overwegen. De derde reden is dat zakelijke gebruikers niet afhankelijk willen zijn van slechts één leverancier. Wat kwaliteit en service betreft scoort PTT Telecom kennelijk voldoende daar deze factoren nauwelijks als reden worden genoemd om het voormalige staatsbedrijf de rug toe te keren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-11-06T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.