Vifka verwijt bonden conservatisme

Tussen werkgevers- en werknemersorganisaties in de IT-branche zit het fout. De betrokken vakbonden (VHP, De Unie en Dienstenbonden FNV en CNV) spreken van 'een gemiste kans door werkgevers om een trendzettende cao voor de komende jaren neer te zetten'. Ze richten zich nu definitief op overleg op bedrijfsniveau.

De Vereniging Vifka op haar beurt verwijt de bonden conservatisme. Zij legt de schuld voor het mislukken van de branche-cao volledig bij de bonden. In de voorgestelde 'moderne cao voor de innovatieve informatie, communicatie- en kantoortechnologie-branche' wordt een overlegstructuur geïntroduceerd, waarbij de bevoegdheden van de ondernemingsraden aanzienlijk groter zijn dan nu.
Daar stelt Vifka tegenover dat de organisatiegraad van werknemers zo gering is dat de vakbonden niet representatief zijn. Hun leden blijken dan ook nog eens de 'behoudende werknemers te zijn die vast willen houden aan structuur en inhoud van een traditionele cao'.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-11-14T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.