Managed hosting door True

Internet voor de kabelexploitant

 

Euronet Internet gaat extra capaciteit toevoegen om Internet-connectiviteit te kunnen leveren aan kabelexploitanten. De oudste commerciële leverancier van Internet-diensten in Nederland heeft daartoe een order geplaatst bij MFS Communications.

In het 'Network Operations Centre' van Euronet in Amsterdam zal een 34 Mbps (34 megabits per seconde) installatie worden geplaatst. Deze capaciteit wordt toegevoegd aan de reeds bestaande verbindingen van Euronet met Internet-knooppunten in Amsterdam, Londen, Washington en San Jose.
John Trewhit, algemeen directeur van Euronet, verwacht dat steeds meer kabelexploitanten toegang tot Internet aan hun abonnees gaan aanbieden als een extra dienst. Internetten via de kabel is vele malen sneller dan via een normale telefoonlijn of Isdn. Het snelheidsvoordeel kan echter alleen worden bereikt als de Internet-provider het dataverkeer ook sneller kan afhandelen. Euronet hoopt met de extra capaciteit een aantrekkelijke partner te worden voor kabelmaatschappijen.
 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/204921). © Jaarbeurs IT Media.

?


Sponsored

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.