Managed hosting door True

Jorritsma dwingt KPN op de knieën

 

De verwevenheid tussen de Koninklijke PTT Nederland (KPN) en Casema wordt ongedaan gemaakt. Minister Jorritsma (Verkeer en Waterstaat) heeft de KPN tot deze aanzienlijke concessie gedwongen.

Ze eiste van KPN de meerderheid van de aandelen in kabelexploitant Casema te verkopen. Anders zou Casema de onlangs aangevraagde regionale vergunningen voor telecommunicatie wel kunnen vergeten.
Afgesproken is dat KPN het belang van 77 procent in Casema terugbrengt naar 20 procent. Dit moet voor 1 juli 1998 gebeuren. De aandelen moeten binnenkort al worden ondergebracht bij een zelfstandige structuurvennootschap, die Vision Networks gaat heten. De oprichting van deze 'houdstermaatschappij' moet op 1 januari een feit zijn. KPN verliest dan de greep op het beleid bij de kabeldochters. Als gevolg hiervan zal ook de naam KPN-Kabel verdwijnen. De consolidatie van de resultaten in de jaarrekening van KPN komt te vervallen. Als KPN straks nog maar 20 procent van Casema bezit, kan het geen in invloed meer uitoefenen op het beleid.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/204945). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×