FNV start 'aktieplan beeldschermwerk'

Steeds meer beeldscherm-werkers zullen last krijgen van aandoeningen aan nek, schouders en armen/polsen als er niets wordt gedaan aan hun werksituatie. De FNV Dienstenbond houdt er ernstig rekening mee dat deze klachten in de komende jaren zullen toenemen.

Eenzijdig werk, ergonomisch niet verantwoorde werkplekken en langdurig 'muizen' zijn de voornaamste boosdoeners. Dit blijkt uit het onderzoek 'RSI bij beeldschermwerk', dat de FNV-bond heeft gedaan naar de zogenoemde muisarm-ziekte of 'Repetitive Strain Injuries' (RSI).
De laatste jaren is het werken met de computer van karakter veranderd. Niet alleen is het beeldschermwerk intensiever geworden, maar ook blijft de hoeveelheid beweging van iemand op zijn werkplek steeds verder afnemen. De FNV-bond vreest dan ook dat RSI de beroepsziekte van de jaren negentig wordt. De bond heeft daarom het 'aktieplan beeldschermwerk' opgestart. Geprobeerd wordt klachten te voorkomen middels goede voorlichting. Een ander doel is reïntegratie van mensen die uit het werkproces dreigen te vallen ten gevolge van deze klachten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-11-15T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.