Kort geding over videoconferencing

De automatiseerders N. Heijke en C. Neven voelen zich ernstig benadeeld door LCI Computer uit Den Bosch. In een kort geding tegen LCI eisten zij gisteren een schadevergoeding van 5,6 miljoen gulden.

Het duo was van plan een nieuw concept voor 'videoconferencing' op de markt te brengen. Volgens de beide eisers wilde LCI-topman Sam Asseer het plan graag kopen, maar de twee IT-deskundigen wensten liever een samenwerkingsverband aan te gaan. LCI zou daarin hebben toegestemd, zeggen Heijke en Neven. Ze menen dat LCI een nieuwe dochter zou oprichten met hen beiden als werknemer.
Nee, zegt LCI, er was uitsluitend een principe-akkoord onder voorwaarden. Ontkend wordt dat er overeenkomst bestond, mede omdat aan de voorwaarden niet was voldaan. Volgens de twee initiatiefnemers is LCI inmiddels zelf met het idee aan de haal gegaan. LCI zou ook een belangrijke Franse toeleverancier hebben overgenomen, waardoor het gemakkelijker was om te beginnen.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-11-13T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.