Weer topman weg bij Origin

Het gaat niet goed met de leiding van automatiseerder Origin. Opnieuw stapt volkomen onverwacht de topman van het bedrijf op. Dr Geoffrey Carroll, nauwelijks drie maanden in dienst als chief executive officer, heet door topman Cor Boonstra van moedermaatschappij Philips aan de kant geschoven te zijn.

Carroll werd deze zomer weggekocht bij EDS, waar hij ondermeer de Europese directie voerde. Samen met deze charismatische leider werd ook Tom Butler overgehaald. Deze zal Carroll nu opvolgen.
Het gerommel in de directie van Origin begon eigenlijk al vorig jaar na het vertrek van oprichter Eckart Wintzen. Na de overname door Philips werd al snel duidelijk dat zijn opvolger Henk Cohen geen lang leven beschoren was in de leiding. Afgelopen voorjaar werd hij doorgeschoven naar Philips, maar enkele weken geleden bleek dat Cohen geen trek had in zo'n positie. Hij stapte dan ook op om organisatie-adviseur te worden. Vorige maand liet Boonstra al doorschemeren dat Origin één van de dochterondernemingen is, waarin fors gesneden zal worden in het management. Gezien de reputatie van Boonstra mag verwacht worden dat er op korte termijn nog meer saneringen volgen bij het automatiseringsconcern.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-11-12T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.