Managed hosting door True

Weer topman weg bij Origin

 

Het gaat niet goed met de leiding van automatiseerder Origin. Opnieuw stapt volkomen onverwacht de topman van het bedrijf op. Dr Geoffrey Carroll, nauwelijks drie maanden in dienst als chief executive officer, heet door topman Cor Boonstra van moedermaatschappij Philips aan de kant geschoven te zijn.

Carroll werd deze zomer weggekocht bij EDS, waar hij ondermeer de Europese directie voerde. Samen met deze charismatische leider werd ook Tom Butler overgehaald. Deze zal Carroll nu opvolgen.
Het gerommel in de directie van Origin begon eigenlijk al vorig jaar na het vertrek van oprichter Eckart Wintzen. Na de overname door Philips werd al snel duidelijk dat zijn opvolger Henk Cohen geen lang leven beschoren was in de leiding. Afgelopen voorjaar werd hij doorgeschoven naar Philips, maar enkele weken geleden bleek dat Cohen geen trek had in zo'n positie. Hij stapte dan ook op om organisatie-adviseur te worden. Vorige maand liet Boonstra al doorschemeren dat Origin één van de dochterondernemingen is, waarin fors gesneden zal worden in het management. Gezien de reputatie van Boonstra mag verwacht worden dat er op korte termijn nog meer saneringen volgen bij het automatiseringsconcern.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/204961). © Jaarbeurs IT Media.

?


Sponsored

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.