Kabelavontuur breekt KPN lelijk op

De Koninklijke PTT Nederland (KPN) heeft een nare smaak overgehouden aan haar kabelavontuur. KPN-topman ir Wim Dik denkt niet meer aan nieuwe overnames in Nederland of daarbuiten.

Hij houdt er zelfs rekening mee zich terug te trekken uit de exploitatie van kabelnetten in Europa. KPN Kabel heeft behalve in eigen land ook grote belangen in het Verenigd Koninkrijk, Tsjechië en Polen. KPN Kabel gaat sinds kort als aangeschoten wild door het leven, nu deze werkmaatschappij onder zware druk van minister Jorritsma haar belang in Casema moet verminderen van 77 procent naar 20 procent. Als dat niet zou gebeuren kan Casema een regionale vergunning voor spraaktelefonie wel vergeten.
Het grote geschilpunt tussen KPN en het ministerie draait om de vraag of KPN Kabel op telefoongebied straks wel voldoende onafhankelijk van de moedermaatschappij kan concurreren. Het ministerie gelooft niet dat KPN haar dochters zal toestaan PTT Telecom met keiharde prijsconcurrentie aan te vallen. Volgens Dik wordt de internationale concurrentiepositie van KPN Kabel verzwakt, als het belang in Casema zo sterk moet worden verminderd. Casema is de grootste kabelexploitant van Nederland.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-11-21T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.