Landelijk IT-centrum voor onderwijs

Voor de bevordering van het gebruik van informatie- en communicatietechnologie in het basis- en voortgezet onderwijs komt er een landelijk centrum. Verder ontwikkelt het ministerie van Onderwijs plannen om te komen tot een telematica-infrastructuur voor het basis- en voortgezet onderwijs, inclusief toegang tot Internet.

Dit maakte staatssecretaris Netelenbos zaterdag in Lunteren bekend tijdens een conferentie voor docenten Informatiekunde en Informatica. Zij gaf tevens aan dat naast de 27.000 afgeschreven PC's van de belastingdienst, ook computers van instellingen die vallen onder het ministerie van Onderwijs, bij scholen terecht moeten komen.
De plannen van Netelenbos werden door de aanwezige docenten zeer kritisch ontvangen. Veel scholen beschikken al over genoeg verouderde apparatuur. Het probleem is dat men nauwelijks middelen heeft om tijd vrij te maken voor onderhoud en beheer van de in gebruik zijnde systemen. Namens de aanwezige informatica-docenten (verenigd in de Vereniging I&I) werd een motie overhandigd aan de staatssecretaris waarin werd aangedrongen op de totstandkoming van een speciale lerarenopleiding voor informatica-docenten - met een duidelijke bevoegdheidsregeling. Ook moest er meer aandacht komen voor de informatica-nascholing van de huidige docenten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-11-19T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.