Ritzen eist rol in IT-beleid scholen

Staatssecretaris Netelenbos van Onderwijs gaat samen met minister Ritzen een nota schrijven over informatie- en communicatietechnologie (ICT) in het lager en middelbaar onderwijs.

Dit betekent dat onderwijsminister Ritzen zich intensiever met ICT in het primair- en voortgezet onderwijs gaat bezighouden. Iets wat strikt genomen Netelenbos in haar portefeuille heeft. Wrijving tussen beide bewindspersonen rond ondermeer ICT-beleid is daar mede debet aan.
In de langverwachte nota zal sprake zijn van een integrale aanpak (scholing, software-ontwikkeling en hardware-levering) die een blijvende impuls moet leveren aan het gebruik van ICT en de vernieuwing van het onderwijs. Het gaat daarbij om bedragen van enkele honderden miljoenen guldens. Deze bedragen zullen volgens de staatssecretaris moeten komen uit het fonds voor de verbetering van de kennis-infrastructuur. Op ambtelijk niveau vinden inmiddels onderhandelingen plaats waarbij het ministerie van Economische Zaken als beheerder van het fonds voorlopig nog maar gedeeltelijk financieel over de brug wenst te komen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-11-19T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.