Philips dieper in ionenbundels

Philips Electron Optics wordt definitief samengevoegd met de Amerikaanse FEI Company. Daartoe is vorige week vrijdag een overeenkomst gesloten. De moeder, Philips Industrial Electronics International, zal na samenvoeging een meerderheidsbelang van 55 procent in FEI hebben.

Hierdoor ontstaat een sterke bundeling van krachten op het gebied van elektronen- en ionenbundel-technologieën. De activiteiten van beide bedrijven sluiten goed op elkaar aan. De gezamenlijke onderneming zal betere produkten kunnen leveren en sneller kunnen reageren op veranderingen in de markt.
Belangrijke afnemers zijn fabrikanten van halfgeleiders en andere elektronische componenten. Deze bedrijven gebruiken de technieken van FEI in het ontwerpproces, en bij foutanalyse en procesanalyse. FEI en Philips werken al jaren samen. Gezamenlijk zijn hardware en software ontwikkeld. FEI telt ongeveer tweehonderd werknemers. Philips Electron Optics is met zo'n zevenhonderd werknemers veel groter.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-11-21T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.