Groei Nederlandse IT-markt in 1997

Hoewel 1996 nog niet afgerond is, wordt voor 1997 al een groei van de automatiseringsmarkt met maar liefst 8,4 procent voorspeld. Dit voorspelt Heliview in het onderzoek IT Market Outlook 1995-1997.

In geld uitgedrukt besteedde automatiserend Nederland vorig jaar 15 miljard, dit jaar 15,6 miljard en volgend jaar maar liefst 16,9 miljard gulden aan IT-produkten en -diensten. Met name de financiële sector, de zakelijke dienstverlening, de gezondheidszorg en de overheid gaan fors investeren.
Ook de interne kosten geven een forse toename te zien, niet in het minst door een sterke stijging van de salarissen. Waar dit jaar door het bedrijfsleven nog zo'n 5,36 miljard aan interne IT-kosten werd uitgegeven, zal dit getal in 1997 uitkomen op 5,5 miljard gulden. De ingezette daling in de uitgaven aan hardware zet zich in versterkte mate (minus 5 procent) door. Bestedingen aan software nemen volgend jaar volgens Heliview met 29 procent toe. Externe dienstverlening groeit gestaag door.
Deze maand zou 17 procent van het Nederlandse bedrijfsleven aangesloten zijn op Internet. Voor 1997 verwachten de onderzoekers een toename tot ongeveer 27 procent.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-11-22T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.