Belastingdienst kiest voor workflow

De belastingdienst te Apeldoorn heeft een Europese tender uitgezet voor de levering van een systeem voor werkstroombeheer. Het systeem, dat in april volgend jaar geleverd moet worden, zal aanvankelijk uit maximaal 1500 werkplekken bestaan.

Het is de bedoeling om binnen drie jaar uit te breiden naar maximaal 15.000. Tegen het jaar 2000 zal de helft van de belastingdienst (nu 30.000 werkplekken) met dergelijke software werken. Hiermee wordt de dienst de grootsteworkflow-site van Nederland. De eerste afdeling die in 1997 met het nog te kiezen systeem geautomatiseerd zal worden is de douane.
De belastingdienst heeft een opmerkelijk sterke voorkeur voor pakketten die bedrijfsprocessen omschrijven middels zogenaamde petri-netten - een techniek die weliswaar zeer uitgebreid, maar ook zeer ingewikkeld is. Deze wordt in de workflow-wereld door slechts enkele producenten toegepast. In het verzoek van de dienst staat letterlijk: 'Binnen de aanbestedende dienst wordt gebruik gemaakt van petrinet-modellering. Het wfm-systeem dient dit te ondersteunen'. Leveranciers van pakketten die deze modellering ondersteunen (Cosa en Staffware) hebben hierdoor een grote voorsprong.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-11-22T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.