Ambitieus MKB-Net dreigt te mislukken

Nog dit jaar zal een besluit vallen over de toekomst van het MKB-Net. Het ziet er naar uit dat het project alleen in afgeslankte vorm is voort te zetten.

Het aanvankelijke concept om ondernemers in het midden- en kleinbedrijf een totaal pakket van hardware, software, een Internet-aansluiting en 'content' op een eigen site te bieden blijkt totaal niet aan te slaan. Veel ondernemers blijven liever hun bestaande apparatuur gebruiken. Het beoogde aantal van 15.000 abonnees/aansluitingen eind dit jaar is op geen stukken na gehaald. De belangstelling blijkt zo gering dat voorlopig geen nieuwe abonnees worden aangesloten.
MKB Nederland is in vergevorderd stadium van onderhandelingen over de verkoop van een groot pakket aandelen. De Koninklijke PTT Nederland en de ING Bank zouden ieder een belang van 45 procent willen nemen. Voor MKB Nederland blijft dan 10 procent over. Ook de aangesloten brancheverenigingen en de betrokken bedrijven waaronder Hewlett-Packard, Rabobank, Exact en Planet Internet hebben hierbij een stem. Vast staat dat enorme bedragen nodig zijn om het project weer aan te zwengelen. Geestelijk vader van het MKB-Net, mr Frans van Hove, is de eerste die het veld moet ruimen. De nieuw beoogde aandeelhouders vonden het beter dat hij opstapte.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-11-28T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.