Onenigheid over nummerportabiliteit

NS/British Telecom (Telfort) en Enertel zijn behoorlijk teleurgesteld over de late invoeringsdatum van nummerportabiliteit. Telfort en Enertel, die per 1 juli 1997 spraaktelefonie en datacommunicatie mogen aanbieden, zullen tijdens de eerste anderhalf jaar van hun bestaan een aanzienlijke handicap hebben.

Minister Jorritsma (Verkeer en Waterstaat) ziet geen mogelijkheden de nummerportabiliteit eerder te regelen. Ze heeft zich door PTT Telecom laten overtuigen dat dit technisch een zware klus is. De kosten zouden aanzienlijk zijn. Maar PTT Telecom weigert te zeggen hoeveel.
Minister Jorritsma erkent dat de abonnees terughoudend zullen zijn met het overstappen naar een andere operator als zij hun nummer niet kunnen meenemen. De nieuwe operators willen echter ook niet bijdragen aan de kosten van nummerportabiliteit. Zowel over de invoeringsdata als de kostenverdeling konden de betrokken partijen het niet eens worden. Daarom heeft de minister besloten de zaak per 1 januari 1999 te regelen. Zowel de gewone telefoonnummers als de mobiele nummers kunnen dan worden meegenomen. In de loop van 1998 wordt een proef gehouden met blok-nummerportabiliteit. De simpele 0800-nummers gaan al per 1 januari 1998 over.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-11-28T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.