Onderwijs wil impuls van 2 miljard

Wil een daadwerkelijke introductie van informatie- en communicatie-technologie in het primair en voortgezet onderwijs kans van slagen hebben dan moet de regering diep in de buidel tasten.

Op basis van ondermeer geraamde investeringen van 1500 gulden per leerling in het voortgezet onderwijs is een totaalbedrag van ruim 2 miljard gulden nodig. Dit stelt drs Jan van Velthoven, voorzitter van de groep van Educatieve Uitgeverijen (GEU) en directeur van uitgeverij Malmberg.
Hij uitte zijn mening tijdens de ondertekening van een publiek-privaat partnership tussen het Ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschappen en een viertal uitgevers van educatieve software. OCenW stelt jaarlijks 3,9 miljoen gulden beschikbaar voor de ontwikkeling van programmatuur voor taal- en rekenonderwijs, zorgverbreding en Nederlands als tweede taal in de basisschool.
Van Velthoven stelde ook voor het hoge btw-tarief van digitale media om te wisselen met het lage tarief van boekprodukties. Een voorstel waar staatssecretaris Netelenbos positief op reageerde. Zij verklaarde dit serieus met haar collega Zalm te willen bespreken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-12-03T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.