Benelux-platform voor rad opgericht

Zeven automatiseringsleveranciers hebben het initiatief genomen om in de Benelux te komen tot een platform voor versnelde applicatie-ontwikkeling (rapid application development, rad).

De zeven, verenigd in DSDM Benelux, hopen samen met gebruikersorganisaties een standaard te formuleren voor deze vorm van systeemontwikkeling. De naam DSDM stamt af van de gebruikte methodiek, deDynamic Systems Development Method. Volgens de initiatiefnemers is er behoefte aan een standaard raamwerk voor het beheersen en vormgeven van incrementele ontwikkeltrajecten. Twee jaar geleden werd met dit doel al het DSDM Consortium opgericht in Groot-Brittannië.
DSDM is gegroeid uit de ervaringen bij rad-projecten van de leden van het consortium. De methode heet onafhankelijk te zijn van leveranciers en platformen. De organisatie telt op dit moment al meer dan honderd leden, waaronder gebruikersorganisaties, softwarefabrikanten en systeemhuizen. Bedrijven, die lid worden van de organisatie, krijgen de beschikking over de ontwikkelde handboeken en hebben toegang tot bijeenkomsten. De Nederlandse tak van het consortium is opgezet door ASZ, CMG, Data Sciences, DCE, ICL, Inter Access en Ordina.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-12-04T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.