2,8 Miljoen voor Overheidsloket 2000

Vijftien Nederlandse gemeenten krijgen volgend jaar 2,8 miljoen gulden voor het verbeteren van hun publieke elektronische dienstverlening. Staatssecretaris van Binnenlandse Zaken Jacob Kohnstamm heeft dit geld uitgetrokken voor het project Overheidsloket 2000.

Het is de bedoeling op den duur ook transacties via een virtueel loket af te handelen. Het project past in het kader van het Actieprogramma Elektronische Snelwegen.
Kohnstamm schrijft middels de projecten de dienstverlening aan de burgers te willen verbeteren. Zo komt er in Utrecht een loket voor gehandicapten, waar alle regelingen op dit gebied samenkomen. Verder gaat de gemeente Delft experimenteren met een 'Ken uw rechten'-zuil. De Friese gemeente Tytsjerksteradiel krijgt een vastgoed-balie. Andere deelnemers zijn Aalburg, Almelo, Alphen aan den Rijn, Amstelveen, Den Haag, Eindhoven, Emmen, Enschede, Leiden, Meppel, Nijmegen en Tilburg. Het gaat hier om voorbeeld-projecten voor het Nationaal Actieprogramma Elektronische Snelwegen.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-12-13T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.