Netwerk PC geen bedreiging

Het valt te bezien of de ultieme 'thin client', de netwerkcomputer, op korte termijn de PC gaat vervangen. De meeste ondernemingen zullen heel voorzichtig zijn met het inslaan van nieuwe wegen.

Getronics-topman drs A.H.J. Risseeuw ziet de netwerkcomputer (NC) pas op de wat langere termijn een succes worden. Volgens Risseeuw bedenken ondernemingen zich wel twee keer voordat ze hun huidige technologie afdanken. Maar op den duur zal het wel lukken. Het concept van modulaire software die desgewenst kan worden binnengehaald vanuit het netwerk, trekt IT-managers wel aan.
Dit zei Risseeuw tijdens een toespraak voor het Global Panel in het Scheveningse VSB Theater. Risseeuw denkt dat de NC vooral welkom is bij IT-managers die weer controle willen uitoefenen op de in hun organisatie geïnstalleerde software. De machine is uitermate geschikt voor werknemers die steeds met dezelfde applicaties werken of als er een centrale controle nodig is. In de gemiddelde omgeving zal de PC nog lang overeind blijven. De levensduur van de bestaande PC kan zelfs nog worden verlengd. Dit is mogelijk door het gebruik van modulaire softwareversies, elektronische softwaredistributie en 'management tools' voor de desktopomgeving.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-12-13T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.