Geen winnaar onder eis-pakketten

Door een werkgroep van het NGI zijn negen Executive Information Systems (eis) van diverse leveranciers tegen het licht gehouden. De pakketten moesten via een case hun kunnen tonen.

Een overduidelijke winnaar is er niet; ze hebben alle hun voors en tegens. Er zijn applicaties bekeken van Allshare (Commander Decision), Cognos (Powerplay), Holos, Metaldata (TM1 Perspective), Oracle, Pilot, Planning Sciences (Gentia), Software AG en Taosystems. Het doel van het onderzoek luidde: 'Op welke wijze is de huidige (eis) software in staat de informatie-problematiek van het algemeen en functioneel management op te lossen'.
Uit de test blijkt ondermeer dat de performance van de systemen van groot belang is. Managers zijn niet bereid langer dan twintig seconden te wachten. Ook ergerden testgebruikers zich aan het door elkaar gebruiken van Nederlandse en Engelse termen. Ook blijken er nog steeds veel systemen die niet consistent gebruik maken van hetzelfde sturingsmechanisme (dezelfde soort schermen altijd op dezelfde manier doorwerken). De aanschaf van een eis kan prijzig zijn. Een half miljoen gulden is geen uitzondering. Bovendien maakt de aanschaf maar ongeveer 10 procent van de totale kosten uit.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-12-13T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.