Veel vraag naar Windows-training

Volgend jaar laten bedrijven hun personeel vooral cursussen volgen op het gebied van spreadsheets en geïntegreerde pakketten (63 procent). Ook zullen veel werknemers een opleiding krijgen in het gebruik van Windows 95.

Dit concludeert onderzoeksbureau Nidap. Ten aanzien van het IT-opleidingsbeleid gaf 31 procent van de respondenten aan dat de inkoop van Windows-cursussen volgend jaar de grootste verandering vormt. Er is nog wel vraag naar opleiding in Unix - met name in de transportsector (31 procent) - maar nauwelijks nog naar cursussen in Dos (gemiddeld 2 procent) of OS/2 Warp (gemiddeld 3 procent).
Eenvijfde van de bedrijven geeft aan volgend jaar Internet-training in te kopen. Bij de keuze voor het opleidingsinstituut geven de prijs en de prijs/kwaliteitsverhouding de doorslag. De respondenten hechten vooral aan een goede afstemming op de praktijk, de capaciteit van de trainer en de nazorg. Slechts eenvijfde is 'zonder meer' tevreden over de kwaliteit van de opleidingen. Een kwart heeft aanmerkingen op het luisteren naar de klant, het opmaken van de offerte, de klantvriendelijkheid, nazorg of evaluatie. Een iets groter percentage is van mening dat de cursusinhoud te wensen overlaat.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-12-13T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.