Intranet speerpunt investeringen

Het Nederlands bedrijfsleven gaat volgend jaar veel investeren in het verbeteren van het IT-beheer. Het blijkt dat organisaties tegenwoordig het verhogen van omzet en winst belangrijker achten dan het verlagen van de kosten.

Ook minder van belang is het efficiënter werken van de IT-afdeling. De nadruk in de investeringen ligt op het verbeteren van de infrastructuur, zodat Inter- en intranet-achtige toepassingen mogelijk worden. Dit zijn enkele conclusies uit een onderzoek van Giarte Publishing onder ruim tweehonderd IT-managers in Nederland.
De investeringen in de komende jaren gaan vooral uit naar 'echte IT-oplossingen'. Ruim 20 procent verwacht de komende drie jaar te investeren in groupware en datawarehousing. Documentaire informatiesystemen zijn nog populairder: ruim een kwart van de organisaties verwacht hierin te gaan investeren. Intranet is echter het heetste item dezer dagen. Ruim 30 procent van de onderzochte bedrijven investeert hier al in en de komende drie jaar verwacht nog eens 25 procent te volgen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-12-20T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.