Managed hosting door True

Studenten moeten leren communiceren

Volgens Frits Vaandrager, professor informatica in Nijmegen, zijn veel IT-bedrijven ontevreden over de communicatieve vaardigheden van afgestudeerde informatici. "Het bedrijfsleven vraagt mensen die èn computersystemen kunnen bouwen èn kunnen communiceren.

Die zijn schaars en dan nemen ze maar mensen uit andere vakgebieden." Een deel van de problemen zou worden veroorzaakt door het 'rampzalige misverstand' dat de studie informatica vooral bedoeld is voornerds. Dat is niet bepaald een aanmoediging voor de communicatief vaardige scholier die op zoek is naar een geschikte studie.
Volgens Vaandrager hebben zich in de informatica de afgelopen jaren twee grote veranderingen voltrokken waar de universiteiten hun lesstof nog niet voldoende aan hebben aangepast. De eerste is dat de nadruk steeds meer ligt op interactie. Programma's en talen zijn niet meer 'autistisch'. De tweede verandering is dat steeds meer gebruik gemaakt wordt van ontwikkeltools. "Het probleem is om de bestaande tools op een slimme manier te gebruiken", zegt Vaandrager. "De universiteit geeft de student te veel het beeld dat een probleem wordt gedefinieerd en dat er vervolgens vanscratch moet worden geprogrammeerd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.