Beursindex voor hightech fondsen

Gisteren is de nieuwe MIT-beursindex (Micro-electronics, Information services and Telecommunications) van start gegaan die de Effectenbank Wesselius en het Centraal Bureau voor de Statistiek in het leven hebben geroepen voor het waarderen van de prestaties van Nederlandse hightech fondsen.

De index wordt gedomineerd door de fondsen Philips (wegingsfactor 30 procent) en Koninklijke PTT Nederland (meegewogen voor 40 procent). De resterende 30 procent komt voor rekening van vijftien aan de Amsterdamse beurs genoteerde hightech-bedrijven, waaronder Baan, Cap Gemini, CMG, Getronics en ASM. Om deze kleinere bedrijven op hun waarde te kunnen schatten, wordt er ook een index bijgehouden zonder Philips en KPN, de zogenaamde MIT Smallcap, oftewel MITS.
Basis van de index vormt de beurswaarde van de opgenomen bedrijven. Als ijkpunt is de prijs van de samengestelde aandelen eind 1993 genomen. Deze heeft de waarde honderd gekregen. Gisteren stond de MIT-index op 191,1 en de MITS op maar liefst 304,3, waarmee duidelijk wordt aangegeven hoe goed de kleinere hightech bedrijven in Nederland het doen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-01-03T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.