Alpinvest neemt belang in PS Group

De participatiemaatschappij Alpinvest die risicodragend vermogen verschaft aan andere ondernemingen, heeft een belang van 22,7 procent genomen in de PS Group te Almere. De rest van het aandelenkapitaal blijft bij de PS-directie.

Deze automatiseerder voor de industrie en zakelijke dienstverlening had geld nodig voor verdere groei. Daarbij wordt gedacht aan de Verenigde Staten, Azie en een aantal Europese landen. Alpinvest neemt de expansie-financiering voor haar rekening.
De PS Group kent vooral afnemers in Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland. Haar specialisatie is industriele automatisering in middelgrote en kleinere bedrijven. Het bedrijf verkoopt software voor produktcalculatie en logistiek. De groep verwacht dit jaar een omzet van 40 miljoen te halen. De huidige personeelsomvang is 150 medewerkers.
De Nederlandse Staat bezit 30,3 procent van Alpinvest. De vorige zomer werd de Britse investeringsbank NatWest Markets in de arm genomen om dit belang te verkopen.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-01-22T00:00:00.000Z Redactie Computable