ABN Amro positief over IT-fondsen

De ABN Amro bank verwacht dit jaar een groei van ongeveer 8 procent op de Nederlandse markt voor informatie-technologie. Ondanks de enorme beurshausse blijft de bank positief gestemd over de aandelen van ondernemingen in de IT-sector.

Het jaar 2000-probleem, de Euro, de opkomst van elektronische betaalsystemen en Internet werken stimulerend. Dit blijkt uit het rapport 'The Dutch Information Technology Sector', dat ABN AMRO Hoare Govett heeft gepubliceerd.
1996 Was al een geweldig jaar voor veel IT-fondsen, maar ook dit jaar zullen de meeste IT-ondernemingen het goed doen. Zo verwacht de bank. Favoriete aandelen zijn Baan Company, Getronics, CMG, Ordina en Simac. Niet koopwaardig zijn momenteel Cap Gemini en de LCI Computer Group. Deze zeven aandelen tezamen zullen in 1997 een gecombineerde winststijging van 31 procent te zien geven. Voor de komende drie jaar wordt een samengestelde gemiddelde groeivoet van bijna 30 procent verwacht.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-01-23T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.