Recordomzet en -winst Cabletron

Cabletron Systems heeft een recordwinst en -omzet geboekt. In het derde kwartaal van het boekjaar 1996 dat eindigde op 30 november, groeide de netto-omzet met 27 procent tot 359 miljoen dollar.

Ook in de voorafgaande twee kwartalen lag de omzetstijging in die orde van grootte. "We zijn blij dat onze sterk, constante groei doorzet", aldus Cabletron-topman Robert Levine. De onderneming heeft bovendien stappen genomen om haar positie te versterken in snelgroeiende markten als 'switching', 'frame relay', 'remote access' en telecommunicatie. Toegevoegd zijn nieuwe verkoopkanalen, nieuwe produkten en strategische aanwinsten als Netlink en Oasys.
De netto-winst steeg in het derde kwartaal naar 69 miljoen dollar. In dezelfde periode een jaar eerder bedroeg de netto-winst 54 miljoen dollar. Cabletron heeft over de laatste vier kwartalen een omzet van meer dan 1 miljard dollar geboekt, en een winst van 217 miljoen dollar.
In Nederland heeft Cabletron het Veenendaalse bedrijf Network Resource Consultants & Company (Nrcc) aangesteld als partner voor haar netwerk-management software Spectrum. Nrcc richt zich vooral op grote organisaties met een complexe IT-infrastructuur.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-01-21T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.