Cyrix diep in de rode cijfers

De omzet van Cyrix over 1996 is niet verder gekomen dan 183 miljoen dollar. Een jaar daarvoor werd nog 210 miljoen dollar aan omzet geboekt. Gevolg is dat er over het hele jaar genomen een fors verlies werd geleden, 25,8 miljoen dollar, terwijl het bedrijf in 1995 nog een winst boekte van 15,6 miljoen dollar.

Ondanks het verlies heeft de processorfabrikant de hoop op betere tijden niet opgegeven. Met name het laatste kwartaal geeft daar aanleiding toe. Over deze periode nam de omzet namelijk met 84 procent toe tot 72,1 miljoen.
Het waren de eerste financiële resultaten die het bedrijf naar buiten bracht na het vertrek van mede-oprichter enceo Jerry Rogers. De goede resultaten over het vierde kwartaal waren mede te danken aan Intels beslissing om te wachten met prijsreducties en aan de introductie van Cyrix nieuwste x86-processor M2. Deze processor is geoptimaliseerd voor zowel 16- als 32 bit-applicaties en is daardoor beter in staat om oudere x86-software te verwerken dan de Pentium Pro van Intel.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-01-30T00:00:00.000Z Redactie Computable