Winstsprong voor Compaq

Compaq, marktleider op PC-gebied, heeft het afgelopen jaar uitstekend afgesloten. De nettowinst steeg in het vierde kwartaal van 1996 tot 462 miljoen dollar. Vergeleken met dezelfde periode van 1995 was dat een toename van 43 procent.

Over heel 1996 werd netto 1,3 miljard dollar verdiend, een stijging van 28 procent ten opzichte van 1995. De wereldwijde omzet groeide in het vierde kwartaal met 15 procent tot 5,4 miljard dollar. Over heel 1996 bedroeg de omzet 18,1 miljard dollar.
Topman Eckhard Pfeiffer sprak van een uitstekend vierde kwartaal en een zeer goed jaar. "We zijn zeer tevreden met de constante financiële groei." Hij wees op de verbeterde winst en de groei van de brutomarges tot 24,4 procent in het laatste kwartaal. Vooral de produktieplanning is verbeterd, hetgeen heeft geleid tot minder voorraden.
Ook over 1997 is Pfeiffer optimistisch. "We verwachten een sterke groei." Vooral de op Windows NT-gebaseerde 'Professional Workstations' moeten daartoe bijdragen. Verder streeft men naar complete oplossingen waarbij de hardware, de management-software en de enterprise-services een integraal geheel vormen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-01-30T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.