AND Software als komeet omhoog

De Rotterdamse elektronische uitgever AND International Publishers is sinds de notering aan de Amsterdamse effectenbeurs als een komeet omhoog geschoten. Op 12 december gingen er 600.000 aandelen naar het Damrak voor 3,30 gulden per aandeel.

Het aandeel heeft al even op 13 gulden gestaan, een verviervoudiging in anderhalve maand tijd. Vorige week dinsdag steeg de koers met meer dan 10 procent. En daags daarna nam de koers van 8,40 gulden toe naar 11 gulden, een stijging van 31 procent. Op donderdag zette het aandeel haar opmars voort met een stijging van 12 procent naar 12,40 gulden.
Dit alles gebeurde bij omzetten, die ver uitsteken bij wat gebruikelijk is bij een onderneming van deze bescheiden omvang. Een groot deel van de vraag komt van particuliere beleggers, die een stukje high tech in hun aandelenportefeuille willen hebben. Ook raakte de markt in beweging na geruchten dat een grote uitgever AND zou willen inlijven. De AND-directie heeft hier echter geen weet van. Ook over de oorzaken van het beurssucces tast AND-topman Eiko Dekkers in het duister. De cijfers over heel 1996 worden deze maand bekend. Ze zullen wel heel spectaculair moeten zijn, willen de beleggers niet teleurgesteld zijn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-02-03T00:00:00.000Z Redactie Computable