R&D Baan Company opgeschroefd

Baan Company wil de R&D-activiteiten extra opvoeren. Vorig jaar werd 12 procent van de omzet aan speurwerk uitgegeven, dit jaar moet dat zelfs tot 14 procent uitgroeien.

Ook de marketing-inspanningen worden verhoudingsgewijs nog iets zwaarder. In het lopende kwartaal ligt het accent meer op zaaien dan op oogsten. Dit vertaalt zich in de omzet, die wel beduidend boven het niveau uit dezelfde periode van 1996 ligt, maar lager dan het goede laatste kwartaal van 1996.
Dit bleek tijdens een toelichting op de overigens uitstekende jaarcijfers van Baan. De nettowinst over het vierde kwartaal van 1996 bedroeg 15,8 miljoen dollar. Dat is meer dan over heel 1995 werd verdiend. Voor de zevende achtereenvolgende keer werd qua omzet een record-kwartaal geboekt. De omzet over het vierde kwartaal bedroeg 123,9 miljoen dollar, 64 procent meer dan in dezelfde periode van 1995.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-02-13T00:00:00.000Z Redactie Computable