Wisselvallig jaar Exabyte

Leverancier van tape-opslagprodukten Exabyte heeft een wisselvallig jaar achter de rug. Hoewel - in vergelijking met 1995 - weer winst werd geboekt, gaf het laatste kwartaal toch opnieuw rode cijfers te zien.

In 1996 realiseerde Exabyte een omzet van 362,9 miljoen dollar, tegenover 374,1 miljoen dollar in het jaar daarvoor. De winst krabbelde vorig jaar terug tot 8,6 miljoen dollar, terwijl in 1995 nog een verlies van 12,4 miljoen dollar werd genoteerd. Dit verlies had te maken met afschrijvingen van bedrijfsmiddelen en voorraden en goodwill-afschrijvingen.
Exabyte sloot 1996 toch met een domper af, omdat in het vierde kwartaal van 1996 opnieuw verlies werd gedraaid, ditmaal 2 miljoen dollar. Peter Behrendt, Exabyte'schairman enceo, is lichtelijk teleurgesteld over het resultaat. Hij geeft als oorzaak een tegenvallende vraag, waardoor de voorraadkosten hoger uitvielen dan verwacht. Ook kreeg het bedrijf in het laatste kwartaal van 1996 te maken met veel dubieuze debiteuren en hoge kosten voor produktontwikkeling en de opening van nieuwe servicedepots in Singapore, Canada en Australië.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-02-24T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.