Winst Nokia valt tegen

De winst van Nokia, de Finse producent van telecommunicatie-apparatuur, daalde vorig jaar van 4,9 tot 3,9 miljard Finse mark (1,48 miljard gulden). Het verlies werd nog binnen de perken gehouden door een sterk vierde kwartaal, waarin een winst van 633 miljoen gulden werd geboekt.

Zelfs de divisie mobiele telefonie zag weer winst, nadat deze sector eerder in het jaar nog te kampen had met een verslechtering van de resultaten.
In Europa realiseerde Nokia vorig jaar een omzet van 59 procent, terwijl in Azië 22 procent en in Noord- en Zuid-Amerika 16 procent is afgezet. De totale omzet van Nokia nam in 1996 toe met slechts 6,8 procent tot 14,9 miljard gulden. Dit had ondermeer te maken met de verkoop van belangen in de chemie en de Nederlandse kabelfabrikant NKF en het afstoten van de tv-produktietak. Het Finse bedrijf wil zich enkel nog concentreren op de telecommunicatie. Het is de grootste verkoper van digitale zaktelefoons en een van de belangrijkste aanbieders van gsm-netwerken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-02-27T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.