Winstverwachting Neways onzeker

Neways Electronics durft geen concrete winstverwachting voor het lopende jaar te geven. De producent van professionele elektronica is sinds de overname vorig jaar van drie Philips-bedrijven sterker afhankelijk geworden van de Duitse markt. En de economische situatie daar is niet erg zeker. Dit uit zich in aarzelende investeringen.

Vooral PMA (Prozess und Maschinen Automation) waarin Neways een belang heeft van 76 procent, vraagt nog heel wat aandacht van het management van Neways. Vorig jaar werd PMA te Kassel al gesaneerd. De kosten daar zijn thans onder controle. Maar omzet en resultaten vielen tegen, zo bleek tijdens de toelichting op de jaarcijfers van Neways. Vooral door de overname van de drie Philips-bedrijven steeg de omzet vorig jaar van 150,6 miljoen gulden naar 236,4 miljoen. De groei op eigen kracht was gering, namelijk 3 procent. De nettowinst steeg fractioneel, namelijk van 6 miljoen naar 6,3 miljoen gulden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-03-04T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.