Omzet Getronics passeert twee miljard

De Getronics Groep heeft 1996 met glanzende rapportcijfers afgesloten. De jaaromzet van de Getronics Groep is in 1996 met een groei van 30 procent de grens van 2 miljard gulden gepasseerd.

De nettowinst groeide vorig jaar met 35 procent tot 132 miljoen gulden. Getronics biedt geïntegreerde informatiserings- en telecommunicatiediensten aan, alsmede volledige outsourcing.In 1996 was een sterke groei te zien in de elektronische betaaldiensten en klantenspaarsystemen, 'customized' software, intranet- en netwerkdiensten, en telematica-installatie.
Getronics is vertegenwoordigd in de Benelux, Duitsland, Scandinavië, Spanje en Engeland en wil uitbouwen in landen waar een positie in de top drie haalbaar is. Het IT-bedrijf tracht schaalgrootte te bereiken door acquisities, zoals de beoogde overname van het voormalige Rijkscomputercentrum Roccade. De ongewisse uitkomst rond de verkoop van Roccade tempert de feestvreugde enigszins. Het dreigt een veiling te worden waar de hoogstbiedende er met de inzet vandoor mag gaan, constateert president-directeur Ton Risseeuw. "Wij haken af indien de verkoopprijs te hoog wordt. Noch wij, noch Roccade zouden hier bij gebaat zijn", stelt hij. Risseeuw verwacht dat de overheid de knoop rond 1 juli doorhakt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-03-05T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.