Kleine winst Triple P wekt vertrouwen

Het lek bij Triple P lijkt gevonden, maar door een netto-verlies van 19 miljoen gulden in 1996 is de vermogensstructuur behoorlijk aangetast. Omdat in het vierde kwartaal een kleine winst werd behaald, krijgt de directie na een rampzalig verlopen derde kwartaal weer wat meer vertrouwen in de toekomst.

Het operationeel verlies over 1996 bedroeg 2,2 miljoen gulden. Samen met een al eerder aangekondigde reorganisatielast van 16,5 miljoen gulden resulteert dat in een verlies van bijna 19 miljoen gulden. Ook voor het lopende jaar hoeft nog niet veel te worden verwacht.
Topman F. Khaleghi Yazdi hoopt dit jaar een bescheiden winst te kunnen behalen. Extra reorganisaties bij de slecht lopende ex-MAI vestigingen in Duitsland zijn allerminst uitgesloten. Die zouden dit jaar nog eens 3 miljoen gulden aan kosten kunnen vergen. Maar de van HCS afkomstige Khaleghi Yazdi stelt dat daar de nodige besparingen tegenover staan. De omzet kwam evenals in 1995 uit op 347 miljoen gulden. In de laatste drie maanden van 1996 daalde de omzet zelfs met 5 procent vergeleken met een jaar eerder.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-03-13T00:00:00.000Z Redactie Computable