Groei Cap Gemini hoger dan verwacht

Cap Gemini NV heeft vorig jaar een nettowinst behaald van 90,2 miljoen gulden. Dat is een stijging van 23 procent in vergelijking met de 72 miljoen gulden winst van 1995.

De omzet groeide met 16,1 procent tot 985,5 miljoen gulden, terwijl het bedrijfsresultaat met 25,3 procent steeg tot 135,8 miljoen gulden. Cap Gemini zag in 1996 sterke groei (tussen de 30 en 33 procent) in consulting, systeembeheer en hardwareleveringen. De sector 'opleiding en trainingen' kende een groei van 12 procent. De afzet van softwareprodukten nam met 6,2 procent af. Het grootste deel van de omzet (65,3 procent) haalt het bedrijf met projectdienstverlening binnen. Daar realiseerde Cap een groei van bijna 11 procent.
Vooruitblikkend op 1997 verwacht Cap Gemini een verdere groei, met name bij banken en verzekeringen. Vier ontwikkelingen staan hierin centraal:concurrent transformation, intranet, Jaar 2000 en de Euro. Met concurrent transformation ondersteunt Cap in samenwerking met Gemini Consulting bedrijven bij een gelijktijdige verandering van informatiesystemen en bedrijfsprocessen. Van Breugel ziet in de nabije toekomst een grotere rol voor Cap Gemini als systeemintegrator weggelegd. "Op den duur zullen de grenzen tussen beheer, exploitatie en ontwikkeling wegvallen. Op dit moment richten wij ons nog op de beheerkant. Twintig procent van onze omzet moet hier vandaan komen. Dat is nu nog 6,2 procent.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-03-13T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.