Duits verlies smet op cijfers CMG

CMG heeft vorig jaar een omzet gedraaid van 644,8 miljoen gulden, een stijging van 30 procent ten opzichte van het jaar ervoor. De brutowinst steeg van 50,7 naar 72,4 miljoen; de winst na belastingen groeide met 43 procent van 31,5 miljoen in 1995 naar 45 miljoen gulden dit jaar.

Het merendeel van de omzet komt van de Nederlandse vestiging. Hier steeg de omzet met 35 procent naar 452,8 miljoen gulden en nam de winst voor belastingen toe met 38 procent tot 71,3 miljoen. In Engeland behaalde CMG een brutowinst van 8,2 miljoen gulden. De Duitse vestiging noteerde een brutoverlies van 3,3 miljoen gulden.
CMG heeft besloten om in Duitsland te stoppen met de verkoop van een verouderd industrieel softwarepakket voor middelgrote bedrijven. Eenmalige reorganisatiekosten voor een afvloeiingsregeling en de herinrichting van kantoorgebouwen vergrootte het verlies. Cor Stutterheim,chairman van CMG, verwacht dat de Duitse vestiging in 1997 weer goede resultaten laat zien. Daarnaast heeft CMG Orga Team overgenomen, een bedrijf dat software en consultancy levert voor de verplichte rapportage van financiële instituten. CMG verwacht voor 1997 een verdere groei. Verder blijft CMG uitkijken naar interessante acquisitiekandidaten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-03-11T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.