Verlies ICL onder controle

ICL is op de weg terug, maar staat nog wel in de rode cijfers. Over 1996 werd een verlies voor belastingen geleden van 2,5 miljoen pond. Vorig jaar boekte ICL nog een verlies van 188 miljoen pond, waarvan 152 miljoen uitgetrokken was om reorganisaties te financieren.

ICL realiseerde een omzet van 2,9 miljard pond, een lichte terugval in vergelijking met de omzet van 1995 (3,1 miljard). Volgens ICL heeft het actieplan dat het bedrijf er weer bovenop moest helpen, in 1996 zijn vruchten afgeworpen.
Zo werkt het automatiseringsbedrijf op een aantal fronten samen met grootaandeelhouder Fujitsu. Een daarvan is de PC-markt, waar de joint venture in Europa momenteel de zesde leverancier is. Daarnaast exploiteert ICL samen met Fujitsu het Internet-groupwareprodukt Teamware. De nieuwste versie heet Plaza. Voorts verkocht ICL zijn dochteronderneming D2D aan het Canadese Celestica. Ook de lancering van interactieve diensten voor Internet is succesvol verlopen. Tot slot wijst de onderneming op een opdracht voor de Britse posterijen ter waarde van 1 miljard pond. Daarbij worden bijna 20.000 postkantoren geautomatiseerd. Keith Todd,chief executive, verwacht in 1997 weer gezonde resultaten te halen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-03-20T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.