Tulip duikt in de rode cijfers

Tulip Computers kijkt terug op een teleurstellend verlopen boekjaar 1996. De omzet lag vorig jaar op 527,5 miljoen gulden, 4,5 miljoen minder dan in 1995. In 1995 boekte Tulip nog een winst van 9,1 miljoen gulden, tegen een verlies van 10 miljoen in het afgelopen jaar.

De grootste boosdoener is de prijsval in PC-componenten geweest in het eerste halfjaar van 1996, waardoor de voorraad een flink stuk lager moest worden gewaardeerd. De omzetgroei was op dat moment nog 8 procent. In het verlies is ook een last van 0,4 miljoen gulden inbegrepen, kosten die het Bossche computerbedrijf uitgaf aan de overname-gesprekken met een Aziatische onderneming, die in december vorig jaar werden afgebroken.
Het afgelopen jaar is de omzet vooral achtergebleven door een geringere marktgroei dan voorspeld (18 procent tegenover 20 à 25 procent) en een teruglopend oem-segment. De afzet van het Tulip-merk in Europa liep opvallend genoeg goed: een omzetgroei van 16,5 procent bij een marktgroei van 11 procent. Het Bossche bedrijf verwacht dat er aan het eind van het lopende boekjaar winst wordt behaald. Wel zal in het eerste halfjaar van 1997 nog een verlies worden geleden door dubbele huisvestingskosten in januari en februari en de opstartkosten van een nieuwe fabriek. Deze produceert volgens het zogehetenbuild to customer order-principe: alleen produceren als er orders binnenkomen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-03-18T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.