Computergroothandel doet het goed

De groothandel in computers, kantoormachines en -meubels meldt forse omzetstijgingen over 1996. Vooral het derde kwartaal verliep bijzonder gunstig. Vorig jaar groeide de omzet gemiddeld met 13 procent.

Dit deel van de groothandel neemt bijna de helft van de omzet van de groothandel in investeringsgoederen voor zijn rekening. De omzetstijging bij de groothandel in computers lag boven de gemiddelde stijging (van 10 procent) die de groothandel in investeringsgoederen wist te bereiken.
Zo blijkt uit gegevens van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De gunstige ontwikkeling bij de computergroothandel werd wat getemperd door de resultaten in het laatste kwartaal. In het vierde kwartaal lag de omzet 9 procent hoger dan in hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Met name grote ondernemingen waren voor deze ontwikkeling verantwoordelijk. In het derde kwartaal steeg de omzet nog met 19 procent.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-04-11T00:00:00.000Z Redactie Computable