Global One nog in het rood

De telecom-joint venture van France Télécom, Deutsche Telekom en Sprint, Global One, draait nog steeds met verlies. In 1996 bedroeg dat wereldwijd 350 miljoen dollar.

In Nederland gaat het om 15 miljoen dollar. Desondanks is het bedrijf ervan overtuigd quitte te spelen aan het eind van volgend jaar. De inkomsten in 1996 bedroegen wereldwijd 1 miljard dollar, in Nederland 27 miljoen dollar. Het grootste deel daarvan werd behaald in de zakelijke markt: 17 miljoen. De telecommarkt leverde 9 miljoen op en de consumentenmarkt 1 miljoen.
Dit jaar mikt Global One op 50 miljoen dollar aan inkomsten op de Nederlandse markt. Het bedrijf wil voornamelijk het marktaandeel op de consumentenmarkt uitbreiden. Het gaat daarbij om producten als Internet in internationaal telefoneren. Ondanks het verlies blijft Global One investeren; afgelopen jaar 30 miljoen dollar. Dit jaar wordt 12 miljoen geïnvesteerd in extrapoints of presence.
Klanten van Global One zijn ondermeer Arboned, Eunet en Hema. Het bedrijf wil vooral concurreren op snelheid en kwaliteit.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-04-04T00:00:00.000Z Redactie Computable