Comparex net niet in het rood

In het boekjaar 1996 heeft Comparex Nederland een omzet geboekt van 48 miljoen gulden. Dat is bijna een kwart lager dan het jaar ervoor. Volgens directeur Han Frijlink is het bedrijf net uit de rode cijfers gebleven.

De slechte resultaten zijn vooral toe te schrijven aan prijsdalingen tot 50 procent op de markt van mainframes. Bij het Duitse moederconcern leidden de prijsdalingen nog niet tot slechte resultaten, omdat het bedrijf erin slaagde 40 procent meer mainframes te verkopen. Daardoor steeg de totaalomzet met 15 procent naar 1,114 miljard DM.
Rolf Brillinger,presidentvan de Comparex Group, stelt dat bijna de helft van de omzet uit mainframes afkomstig is. De rest komt nu uit dienstverlening op het gebied van netwerken en de verkoop van raid- (redundant array of inexpensive disks) schijfeenheden. Volgens Brillinger komen steeds meer gebruikers tot het inzicht dat client/server-systemen weliswaar relatief goedkoop in aanschaf zijn, maar dat het beheer veel personeel vraagt, zodat de totale cost-of-ownership hoog is. Daarom blijft er behoefte aan grote mainframes, vooral omdat de betrouwbaarheid en beschikbaarheid vooralsnog onovertroffen is.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-04-17T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.